Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Bez černý květ

Již od nepaměti je černý bez (lat. Sambucus nigra) oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.“ Bez černý je často používán jako podpora imunitního systému a je...
Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: SPS436M1000 SPS436M100 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
715 Kč 98 Kč od 98 Kč
Kategorie: BYLINY

Již od nepaměti je černý bez (lat. Sambucus nigra) oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.“

Bez černý je často používán jako podpora imunitního systému a jeho přirozené obranyschopnosti, zejména v rizikových částech roku. Známé jsou účinky přispívající k udržení respiračního zdraví.

Bez černý přispívá k čištění organismuvylučování. Užívání je tedy vhodné, když chceme z těla odvést nadbytečnou tekutinu nebo všude tam, kde předpokládáme potnou kúru jako žádoucí. Bez černý má vliv na řízení hmotnosti.

Čerstvé květy se v minulosti na venkově připravovaly smažené v trojobalu jako chutné jídlo, které vešlo ve známost pod názvem „kosmatice“.

Silice získávané z květů čeného bezu mají i průmyslové upotřebení při výrobě voňavek či k aromatizaci vína, kterému dodávají punc starého vína.

Květy bezu se sbírají za suchého počasí v době květu, předtím než začnou samy opadávat (období květen až červenec). Suší se rozprostřeny při teplotě do 35 °C. Při pomalém sušení při nízkých teplotách by mohlo dojít ke zčernání květu.

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku sušeného květu bezu černého zalijeme horkou vodou a necháme odstát 10 minut. Pijeme 1–2× denně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: