Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Máta peprná nať

Máta peprná je bylina dosahující výšky až jednoho metru, známá pro svoji silnou aromatickou vůni. Kromě chuťového zážitku po pozření kvalitního nálevu je užívána především pro svůj blahodárný účinek na trávicí trakt. Starý zvyk podávat po jídle snítku mát...
Varianta
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: SPS334M50 SPS334M1000 SPS334M100 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
39 Kč 319 Kč 66 Kč od 39 Kč
Kategorie: BYLINY

Máta peprná je bylina dosahující výšky až jednoho metru, známá pro svoji silnou aromatickou vůni.

Kromě chuťového zážitku po pozření kvalitního nálevu je užívána především pro svůj blahodárný účinek na trávicí trakt. Starý zvyk podávat po jídle snítku máty na lepší trávení není tedy beze smyslu. Ve všech herbářích můžeme nalézt zmínky o mátě jako prostředku spojeném se zažíváním. Ať už se jedná o podporu trávení, sekreci žluči v játrech a celkové střevní a zažívací zdraví.

Zmínky o užívání pro tyto účely máme již ze starověkého Egypta, Izraele, Řecka i Říma. Je označována za antioxidant, přispívající k čištění organismu. Máta podporuje zdraví jater a žlučníku. Máta peprná má vliv na duševní pohodu, používá se při relaxacích, harmonizuje spánek. Mezi další vlastnosti máty peprmintové patří schopnost podporovat přirozenou obranyschopnost, má vliv na imunitní zdraví. Tradiční využití máty spočívá také v udržování zdraví cest dýchacích a podpory normálního zdraví srdce. Je známo, že máta přispívá k udržení zdraví močových cest a ledvin.

Tradiční použití: Jednu až dvě čajové lžičky sušené máty peprné přelijeme 250 ml horké vody a louhujeme 5–10 min. Užíváme 2–3× denně.

Máta peprná je neškodná a tudíž velice vhodná a oblíbená u malých dětí.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: