Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Stévie sladká - list

Stévie sladká – lat. Stevia rebaudiana je víceletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Patří do čeledi Asteraceae – hvězdnicovité. Pochází z Paraguaye, kde byla tamějšími indiány používána jako sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Předmětem sběru jsou l...
Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: SPS30M1000 SPS30M100 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
817 Kč 109 Kč od 109 Kč
Kategorie: Cukry a sladidla

Stévie sladká – lat. Stevia rebaudiana je víceletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Patří do čeledi Asteraceae – hvězdnicovité. Pochází z Paraguaye, kde byla tamějšími indiány používána jako sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Předmětem sběru jsou listy, které z ní dělají žádanou bylinu. Jsou drobné, vstřícné a kopinaté. Květenství je barvy bílé, vytváří koncové okolíky, jež nakvétají po celé léto.

Stevia má charakteristickou vysoce sladkou chuť a využívá se jako sladidlo do bylinných a ovocných čajů. Je 15× sladší než řepný cukr a lze jí plně nahradit sacharózu. Stevia je hodnocena jako nekalorické sladidlo.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

 

 

Složení:100% Stevia rebaudiana

Doporučené dávkování a způsob přípravy:
List stévie sladké je používán jako přírodní sladidlo do čajů i letních osvěžujících nápojů. Třičtvrtě čajové lžičky sušených listů stévie (0,4 g) plně nahradí jednu čajovou lžičku (6 g) řepného cukru. Stévii přidáváme přímo do čajové konvičky nebo hrnečku před zalitím horkou vodou.

Původ: Paraguay

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: