Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Chilli Aji Mono

Chilli Aji Mono (lat. Capsicum frutescens) jsou středně velké chilli papričky dorůstající délky 8–10 cm. Původem jsou z Jižní Ameriky, kde se těší veliké oblibě. Tato odrůda má rubínově červenou barvu a krásné dlouhé tělo. Velikostně je lze srovnat s chil...
Varianta
Na dotaz Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Kód: SPS924M1000 SPS924M250 SPS924M120 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
599 Kč 253 Kč 146 Kč od 146 Kč
Kategorie: Koření

Chilli Aji Mono (lat. Capsicum frutescens) jsou středně velké chilli papričky dorůstající délky 8–10 cm. Původem jsou z Jižní Ameriky, kde se těší veliké oblibě. Tato odrůda má rubínově červenou barvu a krásné dlouhé tělo. Velikostně je lze srovnat s chilli de Árbol, horkostí s kajenským pepřem. Platí, že papričky při dozrávání mění barvu od jasně zelené do červené, kterou po usušení doplní o jemně hnědou.

Při ochutnávce Aji Mono překvapí kouřovou chutí a ač nejsou nikterak uzené, propůjčují tento zajímavý nádech chuti pokrmům, kterých jsou součástí. Aji Mono má ovocné hutné aroma, charakteristické pro sušené chilli.

Chilli přispívá k udržení normálního zdraví žaludku, podporuje růst vlasů a působí jako antioxidant. Má vliv na metabolismus tuků a sacharidů, snížení příjmu kalorií, je vhodné při kontrole hmotnosti. Podporuje termogenezi – zvyšování produkce tepla.

Použití:
Chilli Aji Mono je velice vhodné kombinovat se sladkou paprikou a přidávat do zavařenin, ať už celé, či po kouskách. Často je součástí kořenicích pikantních směsí a běžně se přidává do gulášů, mexických, indických, čínských jídel, ale i do zelných a rýžových pokrmů. Vyjímá se i v dušené zelenině či utopencích.



Pálivost: 30 000 SHU

Složení: 100% chilli Aji Mono – celé papričky.

Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: