Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Chilli Arbol

Chilli de Árbol (lat. Capsicum annuum) je mexická paprička známá také jako „ptačí zobák“ (Bird’s Beak) nebo „krysí ocas“ (Rat’s Tail). Délka papričky je až 8 cm a její průměr dosahuje až 1 cm. Při zrání mění paprička barvu od bílé přes oranžovou až k sytě...
Varianta
Můžeme doručit do:
26.11.2020 26.11.2020 26.11.2020 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: SPS1494M1000 SPS1494M40 SPS1494M150 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
1 269 Kč 78 Kč 253 Kč od 78 Kč
Kategorie: Koření

Chilli de Árbol (lat. Capsicum annuum) je mexická paprička známá také jako „ptačí zobák“ (Bird’s Beak) nebo „krysí ocas“ (Rat’s Tail). Délka papričky je až 8 cm a její průměr dosahuje až 1 cm. Při zrání mění paprička barvu od bílé přes oranžovou až k sytě červené, kterou si zachovává i po vysušení.

Jedná se o papričku, která je často v pálivosti srovnávána s kajenským pepřem, oproti kterému je však jemnější. Vyznačuje se výraznou paprikovou a jemně kouřovou vůní. Chilli de Árbol je středně pálivá paprička s chutí zemitou, kouřovou. Semena se zdají být nejvíce pálivá.

Chilli přispívá k udržení normálního zdraví žaludku, podporuje růst vlasů a působí jako antioxidant. Má vliv na metabolismus tuků a sacharidů, snížení příjmu kalorií, je vhodné při kontrole hmotnosti. Podporuje termogenezi – zvyšování produkce tepla.



Tabulka nutričních hodnot:

 

ve 100 g

Energetická hodnota

1 325 kJ/317 kcal

Bílkoviny

10,6 g

Tuky

5,8 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,8 g

Sacharidy

69,9 g

- z toho cukry

41,1 g

- z toho vláknina

28,7 g

Sůl

0,2 g


Použití:
Do polévek, omáček, sals, zavařenin, mexických jídel, ale i k přímé konzumaci.

Pálivost: 20 000 SHU

Složení: 100% Chilli de Árbol – celé papričky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: