Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Pepř citronový

Pepř citronový je směs koření obsahující bílý pepř a citronovou kůru. Pepř bílý je plodem pepřovníku černého, což je stálezelená liána dorůstající délky až čtyř metrů. Sběrnou částí z pepřovníku je plod, který je znám podle způsobu zpracování jako pepř če...
Varianta
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: SPS1619M1000 SPS1619M250 SPS1619M500 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
1 692 Kč 457 Kč 880 Kč od 457 Kč
Kategorie: Koření

Pepř citronový je směs koření obsahující bílý pepř a citronovou kůru. Pepř bílý je plodem pepřovníku černého, což je stálezelená liána dorůstající délky až čtyř metrů. Sběrnou částí z pepřovníku je plod, který je znám podle způsobu zpracování jako pepř černý, bílý nebo zelený.
Obsahem této směsi koření je pepř bílý, který se získává z vyzrálých bobulí máčením ve vodě a odstraněním slupky. Bílý pepř je oproti konvenčnímu pepři ostřejšívýraznější na chuti i vůni. Citronová kůra dolaďuje pikantnost a aroma dominantního bílého pepře.

Složení: Pepř bílý, citronová kůra 20 %.

Použití:
Pepř citronový dodává příjemnou, peprně kyselou chuť mořským, ale i sladkovodním rybám a plodům, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Výhodou bílého pepře je, že neobarví světlé omáčky.

Okoun na citronovém pepři

Na dvě porce potřebujeme:

  • 2 polévkové lžíce másla,
  • 1 lžičku olivového oleje,
  • 4 filety z tilapie (okoun nilský),
  • pepř citronový,
  • sůl dle chuti.

Postup: Na pánvi rozehřejeme máslo a pak přidáme olej. Mezitím si připravíme filety, které osolíme a posypeme citronovým pepřem. Vložíme na pánev a smažíme z každé strany cca tři min. Doporučujeme ještě pak další čtyři min. podusit, např. se zeleninou.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: