Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Tandoori masala

Tandoori masala je indická směs (kořenicí přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem ...
Varianta
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: SPS1525M1000 SPS1525M100 SPS1525M250 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
699 Kč 79 Kč 190 Kč od 79 Kč
Kategorie: Koření

Tandoori masala je indická směs (kořenicí přípravek), která se doporučuje především pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem římského kmínu a kurkumy.

Složení: Koriandr, zázvor, římský kmín, chilli, česnek, kardamom, fenykl, sůl (2,5 %), kurkuma.

Použití:
Tandoori masala se výborně hodí k přípravě kuřecího masa, ale i na pečenírožnění jiných druhů mas i zeleniny. Doporučuje se na ryby, králičí či jehněčí maso, kotlety a špízy, z řady zeleniny na patisony či lilek. Jedná se o univerzální koření, kterým lze dochutit i pečené brambory či houby. Tradičně se tandoori masala koření používá v kombinaci s typicky indickým sýrem zvaným Paneer. Vyniká v jogurtové marinádě, do které nakládáme jak maso, tak zeleninu a sýry.

Na Tandoori kuře potřebujeme:

  • 900 g kuřecího masa (prsa, stehna vykostěná a bez kůže),
  • šťávu z ½ limetky,
  • 2 lžíce bílého jogurtu,
  • 1,5 lžíce tandoori masala,
  • sůl,
  • černý pepř.

Postup: Jogurt, šťávu z limetky, směs tandoori masala, sůl a pepř smícháme a z mísy nalijeme do sáčku, kam přidáme i kousky kuřete. Sáček uzavřeme a řádně prohněteme, aby se marináda dostala ke všem kouskům. Ze sáčku vytlačíme přebytečný vzduch a necháme odpočívat v chladničce alespoň 2 hod. Následně vyjmeme, lehce očistíme od marinády a pokládáme na středně rozehřátý gril či pánev. Opékáme 2 min. bez příklopky a dalších 6 min. pod pokličkou. Podáváme s grilovanou zeleninou či rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: