Agar-agar přírodní rostlinná želetina Sunfood 28g
100% Přírodní mořský produkt, který se používá k přípravě ovocných rosolovacích polev na dorty,řezy a cukroví. Želatinový výrobek z mořské řasy. Je bohatým zdrojem jódu, vápníku a železa.
Kategorie: | Minerály |
---|
100% přírodní želatinový výrobek z mořské řasy, neobsahuje žádné syntetické příměsi.
Agar-agar (též kanten) je látka tvořená z 96% polysacharidem složeným zejména z agarózy a agaropektinu. Rostlinná "želatina" se vyrábí z některých druhů mořských řas - ruduch. Její využití jako první objevili obyvatelé Číny a Japonska již na počátku našeho letopočtu. Je zcela nekalorický a má lpozitivní účinky na náš organismu.
Účinky agaru
Pro Japonce je Agara oblíbenou a zdravou pochoutkou. Celá škála minerálních látek, vitamínů a bílkovin činí z agaru velmi vhodnou potravinu pro pacienty s různými chorobami. Je bohatým zdrojem jódu, vápníku a železa.
Výroba želírovací látky
Výrobní proces je velmi náročný. Řasy se nejprve během letních a podzimních měsíců ručně sklidí, zbaví se vody a usuší se za nízkých teplot a bez přístupu vzduchu. Tato nejnáročnější část výroby se děje během listopadu až února. Látka agar má ve výsledku světlou barvy, má neutrální chuť a je bez kalorií. Prodává se ve formě prášku, vloček, plátků nebo hranolků.
Použití agaru v kuchyni
Agar dokáže na sto procent nahradit běžnější živočišnou želatinu a jeho použití se od klasické želetiny neliší. Jeho želírovací schopnosti jsou dokonce několikanásobně větší. Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhneme už při pokojové teplotě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 25,2 kJ/6 kcal. Bílkoviny: 1,6g. Sacharidy: 76,2g. Tuky: 0,0g
Země původu: Japonsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.