Mirin je slazené rýžové víno.
Používá se pro ochucení sushi rýže a při vaření na dochucení vařených jídel. Kromě sójové omáčky a Dashi (rybí vývar) patří Mirin mezi jednu z hlavních chutí japonské kuchyně.
Alkoholický nápoj vyrobený z rýže. Obsah alkoholu: 0,2% obj.
Složení: Maltózový sirup, glukózo-fruktózový sirup, cukr, koření z fermentované rýže, okyselující látky E260, E262i, E338, E330, E334, E296, E297. Alkohol 0,2% Nutriční hodnoty na 100g: Energie 992 kJ / 237 kcal Tuk 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g Sacharidy 59,1g z toho cukr 40,2g Protein 0,2g Sůl 0,3g.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: Japonsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.