Trnky, Trnkové pyré - dřeň Bos Food, 680g
100% neslazená dužina bez konzervačních látek a jiných přísad. Normální činnost ledvin a močového měchýře. Normální funkce střevního traktu.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Trnková dužnina, jemně pasírovaná.
Vyzrálé trnky jsou pečlivě zpracovány, asi 36 hodin se nechají zalité vodou táhnout na velmi mírném plameni a poté se proces opakuje. Trnková šťáva je neředěná, hodící se na na punč, grog nebo želé. Ředí vodou, džusem, je velmi osvěžující. Trnky dodávají životní sílu. Nazelenalá dužina chutná kysele a jemně natrpkle, až po přechodu mrazu změkne a má nasládlou chuť.
Trnka obecná (Prunus spinosa, čeleď růžovité - Rosaceae, SK: Slivka trnková) je rozšířeným keřem. Plody obsahují sacharidy, pektiny, třísloviny, glykosid amygdalin, antokyany, organické kyseliny a vitamin C.
Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální činnost ledvin a močového měchýře. Normální funkce střevního traktu.
Tip na použití: Libovolné množství trnkové šťávy rozmíchejte ve sklenici vody, čaje nebo mléka a získáte aromatický nápoj nezaměnitelné chuti. Doporučuje se také jako chutný, horký nápoj před spaním. Pyré se nejlépe používá do dezertů, nápojů.
Před otevřením dobře protřepejte.
Uchovávejte při teplotě do +14°C. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
Odpovědný podnikatel: Lahvováno pro: BOS FOOD Duesseldorf Lebensmittel Großhandel GmbH, Gruenstr. 24 c, 40667 Meerbusch, Německo.
Nutriční hodnoty na 100g
Kalorická hodnota 231 kJ/54 kcal
Tuk 1g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
sacharidy 10,8 g
z toho cukry 10 g
vaječný bílek 0,8 g
Sůl < 0,01
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.