Umeocet Sunfood 700ml
Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi - nakládaných japonských švestiček.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi - nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.
Vhodná náhrada za ocet.
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie.
Použití: Ideální pro přípravu salátů - pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.
Země původu: Japonsko
Obsah: 700 ml
Švestky Umeboshi jsou peckovité plody ovocného stromu (ve skutečnosti se pokládá za odrůdu meruňky), které rostou v Japonsku. Plody nelze konzumovat syrové přímo ze stromu. Plody se nejdříve omyjí a pak se suší na rýžových rohožích několik dnů a nocí. Poté se nakládají s červenými lístky rostliny Shizo a s mořskou solí. Nechávají se několik let v dřevěných kádích fermentovat. Velmi silný léčebný účinek umešvestek objevili v Číně již před tisíci lety. Přesto že umešvestky pocházejí z Číny, lepší kvality dosahují v Japonsku. Japonské švestky rostou na specifických půdách a klimatu, proto obsahují více přírodních kyselin a minerálů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.