Yacon kořen prašek Raw 100g
Yacon má příjemně nasládlou chuť. Neobsahuje žádná umělá barviva, ochucovadla ani konzervační látky.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
YACON (Smallanthus sonchifolius) - RAW prášek ze sušené hlízy, přírodní doplněk stravy
Smallanthus sonchifolius je andská rostlina známá tisíce let, pěstovaná pro chutné bulvy již Inky. Požívání Yaconu je v některých částech Peru dodnes spojeno se zvláštními náboženskými a kulturními rituály.
Yacon dorůstá až do výšky 2 metrů a jeho nejdůležitější částí jsou podlouhlé bulvy ( od 4 do 20 ks), připomínající brambory. Jsou neobvykle šťavnaté, křehké a sladké. Často je Yacon nazýván „zemním jablkem”, protože jeho chuť připomíná jablko s melounem.
Yacon obsahuje cca 20 cenných aminokyselin, vlákninu, draslík, vápník, hořčík, železo a fosfor, karoten, vitamíny A, B1, B2, C a enzymy.
Způsob užití: Několik čajových lžiček nebo polévkových lžic pro doslazení kaše, jogurtu, smoothie, čaje, kávy, ovocných salátů, těsta apod.
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 1 - 3× denně, ráno a odpoledne, vždy na lačno. Yacon má příjemně nasládlou chuť.
Složení: 100% prášek z Yaconu (Smallanthus sonchifolius). Všechny důležité živiny jsou zachovány v nejvyšším možném množství a kvalitě. RAW produkt.
Upozornění:
Doplněk stravy, nemá schválené léčivé účinky, nejedná se o lék, není určeno jako náhrada pestré stravy.
Neobsahuje žádná umělá barviva, ochucovadla ani konzervační látky.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu
Obsah: 100 g
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1528 kJ / 360 kcal
Tuky 0g
z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 86,7g
z toho cukry 40g
Bílkoviny 0g
Vláknina 6,7g
Sůl 0,25g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.