Ibišek Sůdánský - květ jemně mletý
Normální funkce střevního traktu. Vylučování vody z organismu. Normální činnost cévní soustavy. Osvěžení těla. Vitalita / tonus.
Kategorie: | Bylinné prášky |
---|
Usušené jemně mleté kalichy a kalíšky ibišku rozella (Hibiscus sabdariffa L.). Také se můžete setkat s názvy ibišek súdánský, sléz africký či súdánská růže.
Květy mají světle červenou až tmavě fialovočervenou barvu, charakteristickou vůni a kyselou chuť - stejně tak i mletý prášek. Jako karkade je nazýván bylinný nápoj z květů ibišku tedy ibiškový čaj.
Ibišek účinky
Normální funkce střevního traktu
Vylučování vody z organismu
Normální činnost cévní soustavy
Osvěžení těla
Vitalita / tonus
Způsob použití:
Čaj a další nápoje - přidejte prášek z ibišku do čaje pro intenzivnější chuť a barvu, případně rozmíchejte do limonád nebo smoothie.
Pečení a dezerty - skvěle se hodí do těsta na muffiny, dorty či sušenky, kterým dodá jemně kyselou příchuť a růžový odstín.
Koření a marinády - smícháním s medem, chilli, citrónem získáte originální marinádu na maso nebo sýry
Jogurty a kaše - přimícháním do ovesné kaše, jogurtu či pudinku získáte příjemnouo vůni a barvu.
Lze využít jako pleťovou masku - smícháním s medem nebo jogurtem získáte masku, kterou je možné aplikovat na obličej pro rozjasnění pleti.
Barva na vlasy - přidává se do henny pro vytvoření načervenalých odstínů.
V domácnosti lze použít jako přírodní barvivo.
Skladování: skladujte v suchu a temnu
Velmi jemně mleté byliny lze připravit v shakeru jako bylinný koktejl. Do shakeru vložte několik kostek ledu, určené množství jemně mleté byliny a dolijte požadovaným množstvím vody. Promíchejte, nalijte do sklenice a ihned vypijte. Další možností, jak užívat jemně mleté byliny, je jejich přidání do jogurtu nebo zákysu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.