Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Ořešák černý oplodí mleté 100g

Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti...
Můžeme doručit do:
30.11.2020
Skladem
Kód: SPS1576
Značka: Salvia Paradise
169 Kč
Kategorie: Bylinné prášky
Hmotnost: 0.11 kg

Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti je součástí zámeckých zahrad a parků. Ořešák černý má hnědošedou, až černošedou rýhovanou kůru, listy dlouze zašpičatělé a pilovité. Jedná se o jednodomý strom s kulovitými plody, které obsahují jedlá jádra.

Ořešák černý kvete v květnu a v červnu. Sběrnou částí je zejména oplodí ořešáku, které se užívá vnitřně formou odvaru či nálevu.

Vnější použití: Pro silné desinfekční účinky se odvar užívá i zevně k oplachům a obkladům na postižená místa pokožky.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční použití:
Jednu čajovou lžičku mletého oplodí rozmícháme ve vodě a užíváme 3× denně. Není určeno k dlouhodobému užívání. Po 6 týdnech užívání se doporučuje udělat 1 týden pauzu a tuto kúru neopakovat více jak 2× ročně.

TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: