Červená škumpa mletá - Sumah

Velmi populární stolní koření, mleté plody se používají velkoryse na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže, pro turecké fast food speciality jako je například kebab, šašlik aj. speciality.

Varianta
Můžeme doručit do:
7.5.2025 7.5.2025 7.5.2025 7.5.2025 Zvolte variantu
1 - 3 dny 1 - 3 dny 1 - 3 dny 1 - 3 dny Zvolte variantu
Kód: 8639/100 8639/250 8639/500 8639/501 Zvolte variantu
Značka: Bosfood
55 Kč 88 Kč 165 Kč 269 Kč od 55 Kč

Škumpa - sicilský cukr. Lehce nakyslá, ovocná chuť se požívá na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže.

Použitá část rostliny: umleté plodové palice keře Škumpa Koželužská

Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).

Chuť je lehce nakyslá, ovocná.

Škumpa má velký význam v arabské kuchyni. Kyselá a natrpklá chuť. Škumpa (Sumah - sumac, barvířský strom, sicilský cukr) je v Turecku a Íránu velmi populární stolní koření, mleté plody se používané sypané velkoryse na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže. Smíchaná s čerstvě nakrájenými plátky cibule je zajímavým předkrmem. S kořením Škumpa lze dobře kořenit turecké fast food speciality jako je například kebab, aj. speciality.

Díky vysokému obsahu tříslovin je škumpa vhodnou přísadou do tučných pokrmů, protože podporuje trávení a zamezuje průjmu.

Složení: Sumah, 7% soli.

Skladujte v chladu, suchu a chráňte před světlem.
Charakteristika: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.
Alergeny: obiloviny, vajec, arašídy, ořechy, lupina, mléko, sója.

Země původu: Turecko


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola