Červená škumpa mletá - Sumah
Velmi populární stolní koření, mleté plody se používají velkoryse na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže, pro turecké fast food speciality jako je například kebab, šašlik aj. speciality.
Kategorie: | Cukrářské suroviny |
---|
Škumpa - sicilský cukr. Lehce nakyslá, ovocná chuť se požívá na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže.
Použitá část rostliny: umleté plodové palice keře Škumpa Koželužská
Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).
Chuť je lehce nakyslá, ovocná.
Škumpa má velký význam v arabské kuchyni. Kyselá a natrpklá chuť. Škumpa (Sumah - sumac, barvířský strom, sicilský cukr) je v Turecku a Íránu velmi populární stolní koření, mleté plody se používané sypané velkoryse na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže. Smíchaná s čerstvě nakrájenými plátky cibule je zajímavým předkrmem. S kořením Škumpa lze dobře kořenit turecké fast food speciality jako je například kebab, aj. speciality.
Díky vysokému obsahu tříslovin je škumpa vhodnou přísadou do tučných pokrmů, protože podporuje trávení a zamezuje průjmu.
Složení: Sumah, 7% soli.
Skladujte v chladu, suchu a chráňte před světlem.
Charakteristika: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.
Alergeny: obiloviny, vajec, arašídy, ořechy, lupina, mléko, sója.
Země původu: Turecko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.