Teriyaki omáčka 2,2kg
Ideální jako marináda na maso, masové špízy, je výtečná na pečeného lososa nebo jako omáčka do smažených pokrmů.
Kategorie: | Omáčky, kečupy, hořčice |
---|
Lee Kum Kee Teriyaki omáčka 2,2kg
Teriyaki omáčka je ideální jako marináda na maso, masové špízy, je výtečná na pečeného lososa nebo jako omáčka do smažených pokrmů.
Teriyaki je složeninou 2 japonských slov „teri“ (lesk, třpyt) a „yaki“ (grilovat). Než se jídlo ogriluje, bývá naloženo v marinádě, díky které pak pokrm získává lesklý nádech „teri“. Marináda se vyrábí tradiční fermentací rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, vody a soli za přítomnosti fermentačních kultur (plísně aspergillus oryzea a bakterií mléčného kvašení), a její chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Fermentací dochází k dokonalému štěpení bílkovin, sacharidů a tuků. Po dokončení fermentace, která trvá několik měsíců, je vytvořena řada významných senzoricky aktivních látek. Marinováním je maso hloubkově ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou.
Použití: Používá se k nakládání kuřecího či vepřového masa připravovaného na grilu. Skvěle dochutí grilované mořské ryby a plody.
Složení: Cukr, Sójová omáčka 30 % (voda, sůl, sójové boby 12 %, pšeničná mouka), voda, rýžový ocet (voda, rýže, sůl), rajčatový protlak, rýžové víno, kukuřičný škrob, zázvor, cibule, česnekový prášek.
Obsahuje alergeny: sója, lepek.
Čistá hmotnost 2,2 kg (1,8L).
Před použitím protřepejte.
Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 8 týdnů.
Balení: 2,2 kg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.