Mochyně peruánská - Physalis

Zdravé plody Goldenberries mají příjemně ovocitou chuť, vzdáleně připomínjící pomeranče a limetky, sladkokyselá chuť, mají vysoký obsah vitamínu C.

Varianta
Můžeme doručit do:
9.12.2021 7.12.2021 9.12.2021 Zvolte variantu
1 - 3 dny Skladem 1 - 3 dny Zvolte variantu
Kód: 4115/100 4115/250 4115/500 Zvolte variantu
Značka: World Herbs
449 Kč 139 Kč 239 Kč od 139 Kč

Physalis natural - Incan Goldenberries, sušené plody Mochyně peruánské

Bez konzervačních látek. Sušeno při nízkých teplotách.

Plody Goldenberries mají příjemně ovocitou chuť, vzdáleně připomíná pomeranče a limetky. Tato chuť se během několika okamžiků mění ve výraznou sladkokyselou chuť s nádechem karamelu.

Ztracený a nalezený poklad Inků - Goldenberries nebo Incan Berries - sušené plody Mochyně peruánské.

Tato rostlina je dnes pěstována v tropických a subtropických oblastech všech kontinentů. Jedná se o vzácnou příbuznou rajčete, která roste do výše asi 1m. Plody jsou ukryty v ochranné slupce, která je chrání před škůdci a proto se při pěstování nemusí používat nebezpečná chemie. Vyznačují se velmi příjemnou, lehce sladkokyselou osvěžující chutí, připomínající pomeranče.

Goldenberries mají vysoký obsah vitamínu C, díky kterému stačí necelých 50 gramů sušených plodů k zajištění jeho denní spotřeby. Goldenberries jsou rovněž považovány za dobrý zdroj vitamínu P - rutinu a betakarotenu.

Mochyně peruánská má své obsahové látky, nezvyklé u ovoce, díky své příbuznosti s rajčetem. Pro svou chuť se stává i pro děti chutnou sladkostí.

Mochyně využívá v kulinářství. Nejčastěji je přidávána do různých salátů, džemů, sladkého pečiva, ale i koláčů a jako zlatavá ozdoba na dezerty. Mochyně se konzumuje ve stavu sušeném, čerstvém, zavařeném i kompotovaném a kandovaném.

Patří mezi ovocné pochoutky, kterou díky její přírodní podstatě lze konzumovat prakticky neomezeně -  tělo přijme pouze nezbytné látky, zbytek vyloučí.

Jelikož užívání mochyně není v Evropě dostatečně rozšířeno, žádná společnost nepodala návrh na uznání některého ze zdravotních tvrzení, pro které je mochyně tradičně užívána a dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 tedy nesmíme o těchto zdravotních přínosech informovat. Více informací naleznete v herbáři.

Tradiční použití: Tradičně užíváme plody mochyně v dávce od 10 g do 40 g. Toto množství doporučujeme rozdělit na 2 - 3 dávky, které se užívají po jídle jako chutný zákusek. Jedná se o ovocnou pochoutku, kterou díky její přírodní podstatě lze konzumovat prakticky neomezeně.

Země původu: Peru

Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1 426kJ / 338kcal
Bílkoviny: 9,9 g
Sacharidy: 58,6 g
- z toho cukry: 31,4 g
Tuky: 3,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
Vláknina: 15,7 g
Sůl: 0 g

Sušené jednodruhové ovoce

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: