Cizrnová mouka TRS 1kg

Bezlepková, diabetická, s omezením solí, nízkokalorická, bez cholesterolu, s vysokým obsahem vlákniny. Vhodné jako základ pro polévky, omáčky, přísadu do luštěninových, zeleninových jídel.

Můžeme doručit do:
6.5.2024
1 - 3 dny
Kód: 5505
150 Kč
Kategorie: POTRAVINY

Cizrnová mouka je základem tradiční indické kuchyně. Hojně využíváná pro výrobu zákusků, na sladké pokrmy, knedlíky nebo Farinata. V jižní Itálii se připravují často zapečené s olivovým olejem a rozmarýnem jako focacce di ceci al.  Mouku lze použít jako základ pro polévky nebo jako přísadu do luštěninových a zeleninových směsí, při zahušťování.

Cizrna je využitelná při mnoha druzích diet: bezlepková, diabetická, s omezením solí, nízkokalorická, bez cholesterolu, s vysokým obsahem vlákniny. Má vysoký podíl karbohydrátů, ale žádné glukeny. Cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Chutí připomíná oříšek.

Doporučuje se zvláště pro děti, těhotné ženy a celiaky. Kvalita semen je daná vysokým obsahem sacharidů, bílkovin a vlákniny. Díky vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná pro děti a těhotné ženy, pro diabetiky a celiaky.

Cizrna - (římský hrách, cícer, chickpea) luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Je dobrým zdrojem bílkovin a vlákniny. Z minerálních látek obsahuje nejvíce draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. Z vitamínů v ní najdeme zejména karoten a kyselinu listovou.

Složení: cizrna (římský hrách) bez přísad

Výživové hodnoty
Kalorie 311
% Denní hodnoty*
Tuky 2,7 ​​g 4 %
Nasycené tuky 1,0 g 5%
Sůl 0,1 g 2%
Sodík 0,0 g 0%
Sacharidy 50,0 g 19%
Cukr 4,2 g 5%
Bílkoviny 21,7 g 43%

Země původu: Indie

Balení 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu