Kajenský Pepř, Cayenne (Chilli) mletý

Chilli podporuje normální funkci žaludku a kontroluje tělesnou hmotnost, podporuje růst vlasů, metabolismus tuků a sacharidů, zahřívá.

Varianta
Můžeme doručit do:
26.4.2024 26.4.2024 26.4.2024 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 8672/100 8672/251 8672/250 Zvolte variantu
Značka: World Herbs
249 Kč 39 Kč 69 Kč od 39 Kč
Kategorie: POTRAVINY

Podporuje normální funkci žaludku a kontroluje tělesnou hmotnost, podporuje růst vlasů, metabolismus tuků a sacharidů, zahřívá.

Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.

Kajenský pepř patří mezi mírně pálivé chilli, které udělá zajímavým každý připravovaný pokrm. Vůně kajenského pepře je silně papriková, štiplavá a plná. Chuť je příjemně pálivá, pomalu se rozprostírající. Za paprikovou chutí se ukrývá náznak hořkosti.

Chilli přispívá k udržení normálního zdraví žaludku, podporuje růst vlasů a působí jako antioxidant. Má vliv na metabolismus tuků a sacharidů, snížení příjmu kalorií, je vhodné při kontrole hmotnosti. Podporuje termogenezi – zvyšování produkce tepla.

Použití: Kajenský pepř je středně pálivé chilli, které se nejčastěji přidává do omáček (např. guláše), do horkých polévek, ale i nápojů. Velice oblíbený je při nakládání utopenců, hermelínů a jiných sýrů, také při přípravě masitých pokrmů.

Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách.

Hlavní léčivé vlastnosti kajenského pepře pochází ze složky, která se nazývá capsaicin. Je to ingredience, která dodává paprikám onu pálivost. Papriky všeobecně obsahují od 0- do 1,5% capsaicinu. A podle toho se měří i stupně pálivosti a určuje es její požití. Čím je paprika pálivější, tím více capsaicinu obsahuje. Pálivost se u chilli měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU), kde se měří právě obsah capsaicinu (0,01 % capsicinu = 1500 SHU). Sladké druhy se počítají do 5000 SHU a nejpálivější papričky dosahují až 350000 SHU. Capsaicin nejenom dodává paprice pálivost, podporuje normální funkci žaludku a kontroluje tělesnou hmotnost. Dalšími složkami jsou vitamin E a vitamin C a karotenoidy.

Pálivost: 45 000 SHU

Složení: 100% Chilli kajenský pepř.

Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu