Dřín lékařský plod - shanyurou, Cornus officinalis 30g

V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné.

Můžeme doručit do:
6.12.2024
Skladem
Kód: 44
Značka: Bylinky TČM
199 Kč
Kategorie: POTRAVINY

Plody dřínu, to jsou plody vitality.

Doplněk stravy

Balení obsahuje 30 g dřínu lékařského, Cornus officinalis. V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.

U popisů bylinných doplňků stravy bohužel nenaleznete podrobnosti týkající se případných možností jejich podpůrného využití v rámci celostních přístupů k podpoře organismu. Prodejcům sdělování těchto informací vícenásobně zakazuje nejen unijní, ale i česká legislativa, aniž by však pro poučení a blaho občanů zabezpečila náhradní informační kanál. Nezbývá nám, než Vás odkázat na jiné zdroje, jako jsou např. specializovaní výživoví poradci, knihy, časopisy, databáze vědeckých článků a důvěryhodné stránky na internetu.

Původ: Domovinou opadavého stromku dřínu (Cornus officinalis Sieb. et Zucc.) jsou hornaté oblasti Číny, Krym a Dálný východ. Temně červené peckovité plody připomínající malé datle se sbírají po dozrání od října do listopadu. Po sběru se plody třídí a povaří, čímž se usnadní vypeckování. Zbylá masitá část se nakonec suší na slunci.

Kvalita: Námi dodávaný dřín pochází ze sadů čínské továrny Wanxi, která ho pěstuje při dodržování standardu GAP, a tak si zajišťuje kvalitní suroviny do svých přípravků. Sušení dřínu se provádí přímo ve vesnicích na místě sběru v horách.

Způsob přípravy: Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 5 - 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru. Dřín lze konzumovat i bez vaření, podobně třeba jako rozinky.

Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy: nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky ap.

Recepty

Povzbuzující odvar: Užívá se 30 g plodů dřínu na 100 ml vody, vše se vaří 30-45 minut. Hotový nápoj je možno přisladit medem, třtinovým cukrem či ječmenným sladem.

Příprava: Plody vaříme v jednom litru vody přibližně 40 minut a dle chuti dosladíme. Čaj využívá synergického efektu kustovnice s dřínem, posiluje ledviny, játra a doplňuje jin.

Rýžová kaše s dřínem:

Přísady:
20 g plodů dřínu
100 g rýže
300 ml vody
ječmenný slad, med nebo třtinový cukr na oslazení

Účinky: Může tvořit ideální snídani pro doplnění

Příprava: Plody dřínu dobře propereme a odstraníme pecky. Dáme vařit spolu s rýží ve zhruba 300-400 ml vody. Vaříme dokud se rýže nerozvaří na hustou kaši. Před podáním je vhodné pokrm osladit medem nebo třtinovým cukrem či ječmenným sladem.

Dávkování: pro dospělé je maximální denní dávka 10 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu