Thai Jasmine Rice 100% - Jasmínová rýže, Thajsko.
Nížinná rýže z Thajska, je přirozeně bezlepková. Má jemnou chuť s voňavým nádechem jasmínu, je lehce stravitelná. Typem je to dlouhozrná rýže s vysokou lepivostí.
Příprava: Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Rýži si můžete dochutit octem, jogurtem, nebo ji na cibulce orestovat a poté v osolené vodě uvařit do měka.
Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem.
Tipy:
- Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem. Nevařte více než je nutné!
- Rýži před vařením krátce osmahneme na horkém oleji (na cibulce), teprve poté dolejeme vodou a vaříme
- Jasmínovou rýži můžeme zalít zeleninovým vývarem, vhodné k bílému masu a rybám.
- Pokud chcete použít hůlky, nechte rýži před vařením 30 minut namočenou ve vodě, bude jemně lepkavá.
- Rýžové mléko - kaše - nechte rýži namočenou 30-60 minut ve studeném mléce a povařte.
- Nejlepší účinek pro naše zdraví je v kombinaci s panenským olivovým olejem, lze použít i jiný zdravý olej
Hmotnost: 4,5 kg
Původ: Thajsko
Tato Thajská jasmínová rýže se už po dlouhá léta konzumuje jako prémiová rýže nejvyšší kvality nejen v Asii, ale i ve Velké Británii. Patří mezi ty rýže, které si volí i přední asijské restaurace pro přípravu svých pokrmů.
Příprava Jasmínové rýže
Klíč je v použití správného množství vody a během vaření je třeba hlídat úroveň hladiny vody a případně nějakou vodu přidat, nicméně nepřidávat dříve, než je nezbytně nutné.
Rýži před vařením několikrát pečlivě propláchněte, čímž zabráníte nadměrnému lepení.
2. Odměřte rýži (2 hrnky) a tu dvakrát až pětkrát propláchněte.
3. Na 2 hrnky rýže použijte 2 1/2 hrnku vody.
4. Rýži dejte do hrnce, zalijte daným množstvím vody a přidejte sůl podle potřeby.
5. Rýži přiveďte k mírnému varu, poté stáhněte teplotu.
6. Na hrnec použijte dobře padnoucí poklici, pokud z pod poklice uniká příliš mnoho páry, vezměte kousek alobalu, kterým přikryjte a utěsněte hrnec a až pak přiklopte poklicí.
7. Rýži nechte takto dusit na velmi mírném plameni cca 10-15 minut.
8. Po 10 ti minutách rýži zkontrolujte a pokud zbývá už jen málo vody na dně a rýže už je téměř hotová, načechrejte rýži vidličkou, ještě chvíli přikryjte alobalem, aby se v hrnci ještě vytvořila pára (stačí 30 vteřin).
9. Odstraňte hrne s rýží z plotny a nechte ještě cca 5 minut dojít.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.