Jasmínová rýže Lotus, Thajsko 4,5 kg

Jasmínová rýže prémiová rýže nejvyšší kvality.

Můžeme doručit do:
6.8.2025
1 - 3 dny
Kód: 35544
365 Kč
Kategorie: Rýže

Thai Jasmine Rice 100%  - Jasmínová rýže, Thajsko.

Nížinná rýže z Thajska
, je přirozeně bezlepková. Má jemnou chuť s voňavým nádechem jasmínu, je lehce stravitelná. Typem je to dlouhozrná rýže s vysokou lepivostí.

Příprava: Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Rýži si můžete dochutit octem, jogurtem, nebo ji na cibulce orestovat a poté v osolené vodě uvařit do měka.

Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem.

Tipy:
- Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem. Nevařte více než je nutné!
- Rýži před vařením krátce osmahneme na horkém oleji (na cibulce), teprve poté dolejeme vodou a vaříme
- Jasmínovou rýži můžeme zalít zeleninovým vývarem, vhodné k bílému masu a rybám.
- Pokud chcete použít hůlky, nechte rýži před vařením 30 minut namočenou ve vodě, bude jemně lepkavá.
- Rýžové mléko - kaše - nechte rýži namočenou 30-60 minut ve studeném mléce a povařte.
- Nejlepší účinek pro naše zdraví  je v kombinaci s panenským olivovým olejem, lze použít i jiný zdravý olej
 
Hmotnost: 4,5 kg
Původ: Thajsko

Tato Thajská jasmínová rýže se už po dlouhá léta konzumuje jako prémiová rýže nejvyšší kvality nejen v Asii, ale i ve Velké Británii. Patří mezi ty rýže, které si volí i přední asijské restaurace pro přípravu svých pokrmů.

Příprava Jasmínové rýže

Klíč je v použití správného množství vody a během vaření je třeba hlídat úroveň hladiny vody a případně nějakou vodu přidat, nicméně nepřidávat dříve, než je nezbytně nutné.

Rýži před vařením několikrát pečlivě propláchněte, čímž zabráníte nadměrnému lepení.

2. Odměřte rýži (2 hrnky) a tu dvakrát až pětkrát propláchněte.

3. Na 2 hrnky rýže použijte 2 1/2 hrnku vody.

4. Rýži dejte do hrnce, zalijte daným množstvím vody a přidejte sůl podle potřeby.

5. Rýži přiveďte k mírnému varu, poté stáhněte teplotu.

6. Na hrnec použijte dobře padnoucí poklici, pokud z pod poklice uniká příliš mnoho páry, vezměte kousek alobalu, kterým přikryjte a utěsněte hrnec a až pak přiklopte poklicí.

7. Rýži nechte takto dusit na velmi mírném plameni cca 10-15 minut.

8. Po 10 ti minutách rýži zkontrolujte a pokud zbývá už jen málo vody na dně a rýže už je téměř hotová, načechrejte rýži vidličkou, ještě chvíli přikryjte alobalem, aby se v hrnci ještě vytvořila pára (stačí 30 vteřin).

9. Odstraňte hrne s rýží z plotny a nechte ještě cca 5 minut dojít.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola