Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Arónie - černý jeřáb BIO

Plody mají vysoký obsah antokyanů. Antioxidant. 

Varianta
1 - 3 dny 1 - 3 dny 1 - 3 dny 1 - 3 dny Zvolte variantu
Kód: SPS685M1000 SPS685M100 SPS685M250 SPS685M500 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
379 Kč 59 Kč 129 Kč 224 Kč od 59 Kč
aronie cerny jerab bio
Tip

Arónie je opadavý keř původem ze Severní Ameriky. Díky ptákům, kteří plody arónie pojídají, se rostlina rozšířila i do dalších částí světa, kde volně zplaněla. Dobře se jí daří zejména v mírném pásu. V Evropě se pěstovat začala kolem roku 1700. O rozšíření povědomí o arónii se také zasloužil v r. 1910 známý Rus Ivan Mičurin zaměřující se na pěstování ovocných stromů a keřů. Arónie BIO je pěstována a velice ceněna zejména pro svůj plod. Malé černé plody (malvice), rostoucí nejvíce na konci větví (proto se nedoporučuje zastříhávat), jsou užívány zejména v anglosaských zemích na výrobu džemů, džusů, vína, na odvary, či rozvařené do různých pokrmů jako např. do koláčů. Pro vysoký obsah fenolových sloučenin (antokyanů) mohou být využívány jako přírodní barvivo.

Plody arónie BIO – černého jeřábu mají vysoký obsah antokyanů. Antokyany jsou látky nacházející se ve slupce arónie, jež se vytvářejí spolu s tmavě modrými až černými pigmenty na ochranu plodu před slunečním zářením.

Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Antioxidant. 

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu nebo v herbáři.

Složení: 100% Aronia melanocarpa BIO

Tradiční užití: Arónie BIO je trpké nasládlé chuti se zajímavým aftertastem. Doporučuje se ji konzumovat sušenou. Lze ji i tepelně upravit, avšak částečně tím ztrácí účinné látky. Můžeme ji užívat přímo nebo rozmixovat a vyrábět džusy (či s mlékem koktejly). Při užití v nápojích a přidáním malého množství cukru či medu se ztrácí trpkost a vystupuje úžasná specifická chuť připomínající borůvky.

Sušené ovoce jednodruhové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: