Kardamom zrno

Kardamonová silice velmi krásně voní, má aromatickou, citronovou vůni. Chutná kořenitě a lehce nasládle. Zrna se používají do čajů, drinků či kávy či k namletí na kardamomový prášek.

Varianta
Můžeme doručit do:
30.9.2022 4.10.2022 30.9.2022 Zvolte variantu
Skladem 1 - 3 dny Skladem Zvolte variantu
Kód: 5624/50 5624/500 5624/150 Zvolte variantu
Značka: FUDCO
99 Kč 859 Kč 265 Kč od 99 Kč

Kardamom zrno - koření, které v mleté podobě má velkou oblibu především ve sladké kuchyni, tedy do dezetů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí a koláčů.

Použití:  Zrna se používají do čajů, drinků či kávy či k namletí na kardamomový prášek. Do jídel se přidává na začátku vaření. Ochutí i luštěniny, rýži a kořenovou zeleninu Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů.Špetka kardamomu se přidává také do černého čaje nebo kávy. Bývá důležitou součástí směsi koření jako je například kari či garam masala. aj a kávu pěkně zjemní a ochutí, přidáme-li 3 - 4 zrnka na šálek.

Složení: kardamon zrna

Kardamom je koření získávané ze semen druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie. Lusky Elettaria jsou světle zelené, zatímco Amomum má lusky větší a tmavě hnědé. Kardamom dorůstá do výšky dvou až tří metrů. Kardamonová silice velmi krásně voní, má aromatickou, citronovou vůni. Chutná kořenitě a lehce nasládle. Je tradiční součástí kari koření.

Vzhled a barva: světle až tmavě hnědá zrna kardamonu

Zdravotní tvrzení týkající se léčivé rostliny kardamovníku obecného ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální činnost kardiovaskulárního systému. Normální činnost trávicího traktu. Normální činnost ledvin, močový systém. Přirozená obranyschopnost - imunitní systém. Normální činnost nervové soustavy. Normální funkce dýchacího systému.

Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.

Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.

Pro získání co nejvíce krásné vůně a chuti z kardamonu, podrťte semena ve hmoždíři a pak přidejte do horkého oleje.

Kardamon skladujte v suchu a na tmavém místě. Pokud se semena otevřou, výrazná vůně se tím dost oslabí.

Zajímavosti: Kardamon se v některých oblastí užívá i jako lék proti malárii. Semena se ale nejprve musí důkladně vysušit a pak se teprve žvýkají. Řekové ai Římani, kardamom žvýkali, aby měli čisté zuby a svěží dech.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: