Kardamom celý černý, celý, Indie

Oteplovací koření, chuť měkkého dřeva s kouřovoým, zemitým nádechem.

Varianta
Můžeme doručit do:
2.4.2024 2.4.2024 4.4.2024 Zvolte variantu
Skladem Skladem 1 - 3 dny Zvolte variantu
Kód: 31107/100 31107/250 31107/500 Zvolte variantu
Značka: World Herbs
168 Kč 399 Kč 788 Kč od 168 Kč
Kategorie: Koření

Kardamom černý celý

Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých.

Na rozdíl od zeleného kardamonu, který je považován za "chladící" koření, černý kardamom je "oteplovací" koření. Je proto základem každé garam masala s hřebíčkem, skořicí a černým pepřem. Semena mají dechovou vůni a chuť měkkého dřeva s kouřovoým, zemitým nádechem. Používají se pro příjemnou hloubku směsi masala a koření v tandoori stylu.

Černý kardamom, také známý jako hnědý, větší, dlouhý nebo nepálský kardamom, z druhu Amomum subulatum, pochází z východního Himálaje a obvykle se pěstuje ve východním Nepálu, Sikkimu a částech oblasti Darjeeling v Západním Bengálsku (Indie) a jižním Bhútánu.

Zdravotní tvrzení týkající se léčivé rostliny kardamovníku obecného ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální činnost kardiovaskulárního systému. Normální činnost trávicího traktu. Normální činnost ledvin, močový systém. Přirozená obranyschopnost - imunitní systém. Normální činnost nervové soustavy. Normální funkce dýchacího systému.

Kardamom černý je u nás známý také pod lidovým názvem egyptský pepř a mouřenínský pepř. Už Řekové a Římani ho používali jako koření i léčivo. Na dálném východu se kardamom přidává do tradičních pokrmů, místní ho mají rádi i v čaji nebo kávě. Chuť kardamomu je těžší, dá se snadno rozpoznat jeho kouřové aroma. Ve vaší kuchyni ho zkuste přidat k masu, do polévek, marinád, skvěle oživí asijskou kuchyni.

Vůně a chuť: těžší dřevitá chuť s nádechem uzeného

Použití v kuchyni:do indických jídel, nápojů, tučná masa, skopové, hovězí, do asijských jídel - vývar, dušené maso

Složení: černý kardamom.

Skladovat v chladu, suchu a chránit před světlem.

Vlastnosti: Nutno uvést žádné nutriční hodnoty.

Kardamom černý je u nás známý také pod lidovým názvem egyptský pepř a mouřenínský pepř. Už Řekové a Římani ho používali jako koření i léčivo. Na dálném východu se kardamom přidává do tradičních pokrmů, místní ho mají rádi i v čaji nebo kávě.

Balení: 50 g

Země původu: Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu