Vzhledem k situaci s koronavirem, zvýšené poptávce po produktech a zavření některých skladů našich dodavatelů, prosíme o trpělivost při vyřizování vašich objednávek. Budeme se snažit je vyřizovat v co nejkratším termínu.

Rosolovka řasotvará 100g

Rosolovka řasotvará neboli lat. Tremella fuciformis je houba malého vzrůstu. Vzhledem připomíná spíše želatinovou květinu než houbu. Často je pojmenovávána také jako „sněhové ucho“ či „medúza“. Velice oblíbená je v tradiční čínské medicíně, ale i v kuchyn...
Skladem
Kód: SPS1463
Značka: Salvia Paradise
219 Kč
Kategorie: Sušené plody, ořechy, semena
Hmotnost: 0.11 kg

Rosolovka řasotvará neboli lat. Tremella fuciformis je houba malého vzrůstu. Vzhledem připomíná spíše želatinovou květinu než houbu. Často je pojmenovávána také jako „sněhové ucho“ či „medúza“.

Velice oblíbená je v tradiční čínské medicíně, ale i v kuchyni, kde je považována za delikatesu. V poslední době se rozrůstá obliba rosolovky v kosmetice, kde je využívána především pro zlepšení stavu pleti díky vysokému obsahu kyseliny hyaluronové. Při vnějším použití pleť hydratuje, rozjasňuje a revitalizuje.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční užití:
Tři gramy rosolovky řasotvaré vložíme do 200 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme cca 10 min. a takto připravený odvar užíváme až 3× denně.

Před použitím rosolovky v kuchyni je potřeba ji omýt a následně vložit do studené vody, kde ji necháme máčet cca 15 min. Tím získá svoji původní bílou barvu, tvar a konzistenci. Následně můžeme používat do omáček, polévek, povařenou do salátů či dezertů i do sladkých pokrmů. Je bez chuti, má gelovou strukturu a je velice výživná. Vhodná je také na smažení.

Surovina pro individuální použití

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: