Kari thajské

Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři. Složení: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř...
Varianta
Můžeme doručit do:
29.9.2021 29.9.2021 29.9.2021 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: SPS1560M1000 SPS1560M250 SPS1560M500 Zvolte variantu
Značka: Salvia Paradise
499 Kč 160 Kč 285 Kč od 160 Kč
Kategorie: Koření

Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři.

Složení: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule.

Použití:
Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách.

Na Thajské kuřecí kari potřebujeme:

  • 2 ks šalotky nebo 1 cibuli,
  • 1 ks citronové trávy – lemongrass,
  • 1 lžíci rostlinného oleje,
  • 2 polévkové lžíce thajského kari,
  • 4 ks kuřecích prsou (na kostičky),
  • 1 polévkovou lžíci rybí omáčky,
  • 1 lžičku cukru (nejlépe hnědého),
  • šťávu z limetky,
  • 400 ml kokosového mléka,
  • 20 g koriandru.

Postup: Na pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme šalotku nakrájenou na kostičky a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme kuřecí kousky, koření, rybí omáčku, kokosové mléko. Přivedeme k varu a na mírném ohni ponecháme 15 min. – pozor, nezakrýváme. Ke konci varu ochutnáme a dle chuti dochucujeme thajským kari kořením či koriandrem. Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: